2011-01-31 | 06:17:07

Lite besviken...

Var ju och tränade igår för första gången på ungefär tre veckor. Drygt var det, men det var faktiskt länge sedan ett gympapass gick så fort! Hur som helst så hade jag förväntat mig en ordentlig träningsvärk idag, som det kändes igår trodde jag inte att jag skulle ta mig ur sängen idag ens. Men än så länge har jag inte känt av det speciellt mycket alls. Kanske kommer under dagen, kroppen kanske inte har vaknat än?
2011-01-30 | 13:40:52

Äntligen!

Idag ska jag komma igång med gympan igen, känns riktigt bra! Det är alldeles för länge sen jag var på någon träning överhuvudtaget. På grund av det så kommer jag antagligen vara helt jäkla död ikväll, men det är det värt :)
2011-01-29 | 21:22:15

Begäret växer sig större!

Känner att det är dags för en shoppingtur snart, antagligen till Kupolen. Har ju ett presentkort som bränner i plånboken! Har några funderingar på vad som ska inhandlas, men det vet man aldrig hur det blir med när jag väl är i farten. Sen ska det ju handlas födelsedagspresenter också eftersom bror och pappa snart fyller år igen. Kanske hinner med en vända nästa lördag om inget annat dyker upp. 

Ser för övrigt fram emot morgondagen!
2011-01-28 | 23:14:53

Snart ikapp!

Snart tror jag faktiskt att jag är ikapp med allting efter semestern. Har spenderat veckan med att städa, tvätta och göra massa såna tråka saker, vilket har resulterat i alldeles för lite sömn. Så igår var jag helt färdig, hade en sprängande huvudvärk och fick inte i mig någonting förrän vid 13-tiden. Kanske skulle varit hemma och sovit istället, men är man Stålkvinnan så är man :P Hur som helst så sov jag nästan hela kvällen igår. Kröp ned i sängen direkt när jag kom hem, gick upp och åt och tittade lite på TV en snabbis och sen la jag mig på riktigt och sov tills klockan ringde imorse. Mycket piggare idag kan jag säga. 

På tal om att sova så är det väl dags för det igen och sen är det full fart imorgon igen.
2011-01-26 | 06:27:46

Bomull i huvudet

Sedan vi kom hem från utlandet har jag gått med en ständig känsla av bomull i huvudet. Antagligen beror det på att det har blivit alldeles för lite sömn de senaste dagarna. Därför har jag bestämt mig för att jag verkligen ska försöka sova tidigt ikväll, det känns som att det skulle behövas. Kanske ska försöka ta reda på några kilo av det ton tvätt som jag har producerat sedan i måndags också. Sen skulle det vara skönt att komma igång med träningen igen, har varit lat alldeles för länge. Måste ringa ett viktigt samtal, undrar när jag ska hinna det? 

Kanske inte blir någon tidig kväll ändå.
2011-01-24 | 22:37:22

Stängda dörrar...

Det är något jag inte tycker om. Och då menar jag faktiskt fysiska dörrar, stänga för att utesluta, eller kanske för att innesluta. Hur som helst så kan de leda till så mycket tankar och funderingar, helt i onödan. Vad pratar de om? Vad händer nu? Ska jag bry mig? Handlar det ens om mig? Varför inte bara vara öppen och rak? Säg som det är och sluta hymla! 

Och semestern ska jag berätta om när jag orkar, nu är jag bara trött. Kom hem alldeles för sent i natt, gick upp alldeles för tidigt imorse och sen har det varit full fart ända tills för en liten stund sen. Men då har vi hunnit med att tvätta ett par maskiner tvätt, veckohandla, fixa mat, beställa tårtor, packa ur resväskorna, krånglat med motorvärmare som sa "poff", växla tillbaka euro och hälsa på mamma och pappa för att se deras monster. Förutom att vi båda självklart jobbat hela dagen. Suck och välkommen tillbaka till verkligheten!
2011-01-15 | 10:44:25

Färdigpackad!

Så där, nu har vi packat klart och snart kommer resesällskapet! :) Äntligen! 

Nu tar jag en bloggpaus tills vi kommer hem, jag ska ha semester! Ha det bra så hörs vi om en vecka eller så :) 

Kraaaaaaam på er!
2011-01-14 | 05:39:59

Snart semester!

Nu är det inte många timmar kvar innan semestern börjar :) Inte för att jag har någon resfeber över huvudtaget, det känns inte alls som att vi ska åka nu, men det ska verkligen bli superskönt att komma bort ett tag! 

Fick hem örhängena häromdagen, gillar de verkligen. De var lite bredare än vad jag hade tänkt mig, men det gör ingenting :) 

Provade förresten Marabou Cookies&Cream (eller vad den nu heter) igår. Det var väl ingen höjdare, smakade mest chokladsås. Till och med Marabou-smaken försvann :(
2011-01-13 | 21:05:26

Jävla skit!

Typiskt att man ska bli sjuk lagom till semestern! Har haft ont i halsen i ungefär en vecka så det var väl inget annat att vänta iofs, men jag hade hoppats på att jag skulle slippa det. Så fel jag hade! Orkar ingenting och börjar bli supersnorig. Suck! Planen var att tvätta idag, vilket jag har gjort, och sen börja packa resväskan. Men packningen får vänta till imorgon. 

Längtar till värmen!
2011-01-12 | 18:38:55

Bra eller dåligt?

Var på röntgen idag, och fick faktiskt både svar på den och provsvaren ganska omgående. Nån fördel av att man jobbar inom Landstinget ska man väl ha :) Hur som helst så visade inte röntgen någonting, och provsvaren var i stort sett bra. Det var ett värde som var lite förhöjt, vilket kan tyda på en långvarig inflammation i kroppen, men det var enligt min läkare ingenting som var oroande. Så enligt honom är det ingenting fel på mig, förutom felställningarna då.

Så nu ska jag försöka boka tid för att få ordentliga skor utprovade och sen är det väl bara att vänta på tid hos OTA i Falun. Hoppas verkligen att det funkar. Jag har dock mina tvivel på detta. Speciellt med tanke på det förhöjda blodvärdet... Men man lever på hoppet!
2011-01-12 | 07:03:16

Fega människor!

Det är något jag verkligen inte tycker om. Har man en åsikt så får man f*n stå för den och har man sagt att något ska vara på ett sätt så ska det också vara så när det hettar till lite. Man kan inte ändra sig hela tiden bara för att man ska undvika konflikter och hålla sig väl med alla. Alla människor går helt enkelt inte ihop, så enkelt är det. Och är det en människa som har en felaktig uppfattning (utifrån de på förhand angivna förutsättningarna) så anser jag att man har all rätt i världen att tala om detta för denna person, oavsett om det blir en konflikt eller inte. Har man fel så ska man få veta det, hur ska man annars kunna ändra sig? Jag vill inte få skit för att jag har rätt!
2011-01-11 | 05:42:25

Skämdes lite...

Tittade på nya såpan, Konferensresan, igår. Eller rättare sagt så hoppade jag in efter halva programmet så jag var lite vilse, men det var iaf ett gäng med som förberedde för utomjordingarnas ankomst till jorden. Satt och tittade på dem en stund, och en av killarna (för det var bara killar) verkade inte riktig ha alla hästar i hagen om vi säger så, han betedde sig lite underligt tyckte jag. Han satt mest och hävde ut sig konstiga kommentarer och for runt med ögonen. Tänkte för mig själv "Undrar vad det är för fel på honom". När jag hade tittat en stund fick jag ju förklaringen! Han var synskadad! Inte så konstigt då att ögonen inte hängde med riktigt på honom. Men vilka förutfattade meningar man har. Bara för att man sitter och spelar ögonen betyder ju inte det att man är mindre begåvad. Dumt av mig!

Sen kan man ju tycka vad man vill om människor som på fullaste allvar åker på en konferensresa för att planera hur byggnationen av en "alienambassad" ska gå till. Jag tycker det är lite knasigt...
2011-01-10 | 18:41:04

Problemet är löst!

Jag har löst det! Ja, inte världsfreden utan bara hur jag ska göra med träningen. Ganska simpelt egentligen, jag går helt enkelt på det jag känner för :) Eftersom Träningsverket har gjort om schemat lite så kan jag gå på träning alla dagar i veckan nu, och då får jag väl helt enkelt gå på det pass som passar bäst in i den övriga planeringen. Måndagar blir det nog att skifta mellan vattengympa och vanliga gympan, och torsdagar skiftar jag troligen mellan dans och push. Sen får vi se vad jag orkar och känner för! Smart va? :)

Beställde förresten de där örhängena idag, hoppas de kommer innan vi drar till Teneriffa på lördag!
2011-01-09 | 12:30:18

Shoppingsugen!

Är lite sugen på att handla nya örhängen. Vad tror ni om dessa?
Dessutom har jag en del pengar kvar på mitt presentkort på Kupolen. Några förslag på vad det ska spenderas på? Kläder? Skor? Kanske göra naglar? Tell me!
2011-01-08 | 20:17:22

Beslutsångest...

Nu fick jag svårt att bestämma mig hur jag ska lägga upp min träning den här våren. Det har nämligen tillkommit ett nytt spännande pass som jag verkligen vill testa, det är zumba-liknande och det har jag varit sugen på länge! Men problemet är att det är samma dag som styrkepasset som jag brukar gå på. Visserligen skulle jag kunna gå på dubbelpass, men jag vet inte. Jag får fundera på det. Jag ska iaf testa första passet och se om det ens är något för mig. 

Förresten så jag har nog glömt att tala om att jag hänger mig kvar på vårdcentralen ett tag till. Har fått nytt schema på taxi och nu har jag en del lediga dagar som jag kommer tillbringa med att jobba på vårdcentralen :) Fast nu på onsdag tänkte jag smita ifrån en stund för att åka till Avesta på röntgen, vill få det gjort någon gång.
2011-01-07 | 09:24:42

Inte igen!

Mysigt att vakna och ha ont i halsen, igen! Lagom till träningsstarten på söndag också. Ännu mer perfekt att jag ska jobba kväll, det är som grädden på moset liksom! Usch, jag hatar kvällspassen. Hela dagen blir ju förstörd. Jag längtar verkligen tills jag får ett jobb där det inte förekommer såna här skift! 


2011-01-06 | 20:53:21

Söndag mitt i veckan

Skönt med söndag mitt i veckan så här, då är det ju inte så långt till helgen :) 

Har haft en superskön dag idag, tog lite sovmorgon och sen blev det en vända till Avesta. Behövde handla lite inför utlandsresan nästa vecka. Fatta, om en vecka befinner jag mig på Teneriffa! Hur härligt är inte det? 

Har hunnit med att rensa ut julen också, som alla andra verkar det. Blev som vanligt väldigt tomt när alla prydnader försvann. Men det är bara 11 månader tills det ska upp igen :P 
2011-01-05 | 07:02:40

Det går bra bakåt också!

Jäklar vad jag är bra på att backa! Har haft utbildning i två dagar på jobbet och igår fick vi köra en konbana, bakåt! Det hade jag nog vägrat gjort för några år sedan, men nu gick det galant! Superkoll på vart bilen är hade jag tydligen också. Vi skulle backa mellan två koner, mot ett snöre, och jag var typ 2 centimeter ifrån :) Kändes riktigt bra när alla gubbarna stod brevid och tittade på :P 
2011-01-03 | 18:17:20

Upp och ned...

Har precis rensat bort lite skolgrejer från datorn. Kändes riktigt bra. Fick dessutom klart idag att jag ska jobba kvar en del på vårdcentralen, vilket känns ännu bättre :) 

Var förbi och tittade där det brann under helgen. Läskigt att det brann så mycket och att husen står så nära varandra där. Hade kunnat gå riktigt illa om vinden legat på åt ett annat håll! Ännu mer tur att det inte någon kom till skada, men jag tycker fruktansvärt synd om dem som fick huset förstört. En lada mer eller mindre kanske inte gör så mycket, men när det är boningshus är det ju fruktansvärt mycket som försvinner och som man aldrig kan få tillbaka. Då spelar det ju ingen roll hur mycket ekonomisk ersättning man får. 

Nu är det dags för lite träning!
2011-01-01 | 20:48:49

Årets första dag...

...har varit oerhört lugn. Vi har inte gjort många knop idag, har bara fixat lite med tvätt och rensat lite skräp i extrarummet. J var ut till sina föräldrar och skottade lite snö också iofs och då passade jag på att rensa undan alla mina skolgrejer. Fikade hos mina föräldrar idag igen. Börjar nästan bli bortskämda med det :) 

Och som alla andra så åt vi pizza idag, eller jag åt kyckling och ris och J åt pizza. Det kändes iaf lite nyttigare än att smälla i sig en fet pizza. Sen var J duktig nog att äta godis med nötter i också, höll på att bli riktigt spännande! 

Skönt med söndag imorgon, känns nästan som två söndagar den här veckan!
2011-01-01 | 12:15:47

Bra avslut

Igår var det verkligen ett bra avslut på året. Dagen tillbringade vi i Borlänge med lite shopping. Gjorde några fynd, köpte en ny vinterjacka och nya vinterkängor för sammanlagt 630 kronor! Superbra ju :) Sen var jag tvungen att köpa en ny kalender också, ska roa mig med att skriva i mitt schema snart. Avslutade shoppingturen med lite fika hos mamma och pappa, gott! 

Kvällen tillbringade vi med goda vänner, supergod mat och fina fyrverkerier. Enkelt, men ett mycket bra avslut på året. Missade dock "Grevinnan och betjänten", men det gick ju bra ändå :) 

Nu ska jag sätta lite fart här hemma och sen är det fika hos mamma och pappa igen!
Min profilbild

Namn: Sofia.
Ålder: Närmar sig 30-strecket.
Gör: Jobbar som taxichaufför och hälso- och sjukvårdssekreterare.
Socialt: Lever tillsammans med J.
Bor: Lägenhet i Hedemora.

Här bloggar jag om min vardag, tråkiga och roliga händelser i en salig röra. Följ mig om ni vill, eller strunta i det om det inte passar :)

Min gamla blogg
.